Ноќта на вештерките  се ближи брзо и пред да знаеме ние веќе сме излезени и правиме фотографии од сите симпатични мали фантоми и тролови! Како и да е, можно е, фотографирањето на вашите млади да биде несигурно и прилично проблематично.  Со овие 5 совети ќе ви помогнеме да направите совршени слики  за вашиот албум за “Ноќта на вештерките"

1. Предвремено маскирање

Бидејќи забавата за ноќта на вештерките  обично започнува околу зајдисонце , паметно е да ги облечете вашите деца малку порано  во текот на денот,со цел да фатите  дел од природната светлина која има главна улога во креирањето на фотографиите за вашиот фото албум. Ова не само што ќе ви даде подобро осветлување за да ги фатите оние зачудувачки ансамбли, но покрај тоа, ќе имате и повеќе време за ехтра фотографии.

 

2. Размислете за вашиот декор

 Во случај да направите напор за предвремено маскирање , би било и супер паметно доколку размислите за неверојатна позадина за вачите  фотографии . Тематската позадина за денот на вештерките  ќе предизвика шокантни фотографии кои ќе го обележат овој ден и ќе ги направи  позите на вашите најмили уште повеќе интересни.

 

3. Завземете позиција 

Бидете сигурни да направите  купишта фотографии од маската на вашите деца, но покрај тоа побарајте од вашите деца да се соживеат со маската која ја носат или да дејствуваат бесмислени или застрашувачки. Споделете им супер идеја како  би се движеле наоколу, како би имале  замислена битка со меч – затоа што овие ненајдени фотографии би моќеле да бидат едни од најдобрите за вашиот фото албум.

 

 

4. Доволно блиску

 Понекогаш најдобрите фотографии се оние од изразот на вашето дете,току во моментот  кога се преправаат дека се ликот во кои тие се маскирани. Кога ги сликате нивните емоции и изрази бидете сигурни дека ја правите фотографијата доволно блиску,со цел  за да го доловите моментот кој сакате да го фотографирате.

 

5. Фокусирајте се на деталите

 Снимањето  на  малите детали и најпосакуваните моменти ќе бидат одговорниот виновник за тој ден да остане врежан во вашата меморија.! Затоа, земете го фото апаратот и фокусирајте се на оние исклучителни работи кој ве прават вас  и вашите деца, навистина среќни и насмеани !

 

 

 

Разгледајте ги тематските дизајни ПЕРОСОНАЛИЗИРАНИ ФОТО ПРОИЗВОДИ подготвени за вас на 
 KARMAPIX.com  и изберете ја темата која најмногу ви се допаѓа за оставање впечаток за паметење