Енергичноста на летото полека си заминува.  Студениот воздух носи со себе чувство на хармонија, и  светот полека потонува во есенски сон . Но не дозволувајте да бидете измамени.  Есента нуди безброј идеа за супер фотографии.  Со почеток на школската година и безбројните училишни активности, многубројни настани и супер колоритна палета на бои , оваа сезона е идеално време за изработка на книга за семејни фотографии. Се што треба е само да сфатиме каде да ги насочиме нашите камери.

 

1. Есенска експлозија

 Есенските лисја во дворот можеби мрзливо паѓаат од дрвјата  но децата кои си играат со нив дефинитивно се спротивно од мрзливи. Затоа, подгответе се за енергични  семејни фотографии. Соберете куп лисја  и фатете ги во моментот кога ќе ги фрлите врз нив. Започнете битка со лисја или легнете врз лисјата за супер семеен портрет. 

 

 

2. Од дворот па се до масата

Соберете го целото  семејството и направете  ”ден за готвење” на омилената  есенска храна. Наместо да додавате кора од тиква на секоја храна , направете фотографии од целокупната атмосфера од дворот па се до масата. Запомнете да направите фотографии на семејството  во моментите на подготовка на храната, но и не заборавајте да направите пауза и да уживате во подготвените специјалитети.

 

3.  Есенска уметност

 Бидејќи деновите стануваат се поладни посвежи , поголемиот дел од времето ќе го поминувате внатре отколку надвор. Затоа е време да се биде итар. Младите ќе уживаат да прават фенери од тиква, но постарите може да сликаат есенки пејсаж или да ткаат венец за влезната врата. Во секој случај, остатоците и нередот при сзздавањето на овие уметнички дела ќе овозможат  значајни фотографии.  И готовите производи ќе бидат совршени додатоци во книгата за фотографии.

 

4. Магијата на есенското  зајдисонце 

Иако поретко сепак може да се види изгрејсонцето на есен, но зајдисонцето е едно меѓу најдобрите. Неговата деликатна светлина го акумилира животот на светот во нежен сјај, а движењата во центарот на Земјата укажуваат на тоа дека нема да треба да останете цела ноќ чекајќи за изгрејсонце. Вашите форографии сигурно ќе се фокусираат на есенскиот пејсаж во хоризонтот, но немојте да заборавите  да направоте фотографии од вашето семејство со оваа прекрасна позадина. Топлата светлина на зајдисонцето е идеална за портрети. И имајќи предвид  дека фотографирањето на сонцето одзади може да биде неизвесно, креативниот агол   може да ви обезбеди неверојатно контурно влијание.

 

5. Есенски декор

Есенксите празници го предводат вашиот есенки декор. Фотографиите од конечното украсување на домот се секогаш добредојдени, но не заборавајте фокусот на камерата да го насочите и при самото украсување. 

 

6. Есенски тивки ноќи

Есента е време на многубројни настани, но ако погледнеме малку подлабоко ќе забележиме дека некој од најважните настани се случуваат секојдневно околку нас. Затоа земете го фото апаратот со вас,прилагодете го за вечерни фотографии и започенете со фотографирање на се она што носи вечерта. Секој момент би направил совршена фотографија за во вашата фото книга.

 7. Направете ја вашата есенска фото книга

Со приближување на зимата, идеално време е да почнете да ја планирате вашата есенска фото книга.Темата на фото книгата би била "есен", како што веќе видовме оваа сезона ви овозможува голем простор за иновативни фотографии. Местото каде што би ја создале совршената фото книга е Karmapix.  Изберете ја совршената тема, одделете ги идеалните слики, додадете некој есенки додатоци на сликата,поставете го форматот на фото книгата и комплетијате ја нарачката. 

Благодарение на Karmapix вашата есенска фото книга може да биде онаква како што ќе ја креирате вие, совршена за вас и вашето семејство.

 

 

 

Разгледајте ги тематските дизајни ПЕРОСОНАЛИЗИРАНИ ФОТО ПРОИЗВОДИ подготвени за вас на 
 KARMAPIX.com  и изберете ја темата која најмногу ви се допаѓа за оставање впечаток за паметење